TOP
Image Alt

Kijkje Bij Nadine

B&B Bierbrouwerij het klavertje in het mooie Dokkum

Bed & Breakfasts zijn enorm populair in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het overnachten en ontbijten in een kleinschalige Bed & Breakfast. De gezellige en vooral persoonlijke service van de eigenaren, die kamers in of bij hun eigen woning verhuren, zorgt voor een heel ander warm gevoel. Dit is precies de reden waarom ik een nieuw blog concept ben gestart. Ik heb een passie voor mooie interieurs maar er zijn zo veel toffe Bed & Breakfasts in Nederland die wat extra aandacht verdienen!

Zo begon mijn eerste Bed & Breakfast bezoekje! Samen met mijn lieve vriendin Sanne reisde ik af naar het prachtige Friesland. Sanne komt uit Friesland dus voor haar voelt het als thuiskomen. Ze pakte al snel het Friese taaltje weer op en was helemaal in haar element. Ik daarentegen was op zoek naar een knopje op de afstandbediening om de ondertiteling aan te zetten hahaha! Dokkum it is! Via Instagram kwam ik in contact met de lieve eigenaresse van een geweldig Bed & Breakfast genaamd Jojanneke. Zij runt meerdere unieke en hele mooie Bed & Breakfasts in Dokkum. Ik koos voor een bezoekje aan de B&B Bierbrouwerij Het Klavertje. Het Klavertje is van oudsher één van de oude 19 bierbrouwerijen. De Bed & Breakfast bevindt zich in een monumentaal pand en is prachtig gerenoveerd tot een modern appartement. Toch hebben de eigenaren er voor gekozen om de oude elementen op een moderne manier terug te laten komen en is er veel oog voor detail. Het is echt een feestje om hier te overnachten!

De eettafel is gemaakt van de oude muurpanelen van de bierbrouwerij.

Ook zijn de oude bakstenen muren op sommige plaatsen terug te vinden in het appartement.

Er is echt overal aan gedacht… Televisie met Netflix, koffie en thee, een mini keuken, een heel leuk gastenboek, boeken, magazines en een heerlijke stortdouche. Ook stonden er twee biertjes in de koelkast van hun eigen Bonifatius bierbrouwerij. Heerlijk!

Dokkum is een ontzettend mooie stad met veel geschiedenis en oude architectuur. Voor Sanne en mij echt een oogappeltje. Wij kregen van Jojanneke hele leuke tips van trendy restaurantjes en die hebben wij natuurlijk opgevolgd.

Voor de echte interieurliefhebbers onder jullie is er ook genoeg om te zien! Wij hebben een bezoekje gebracht aan verschillende interieur/concept winkels en zijn natuurlijk niet met lege handen naar huis gegaan. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Kryt Concept, De Bonte Hont of 1622!

Het is natuurlijk geen B&B zonder Breakfast… en wat was dat ge-wel-dig! Toen wij de volgende ochtend wakker werden stond er beneden bij de trap een grote picknickmand op ons te wachten. De mand zat vol lekkernijen, verse broodjes croissantjes, verse jus, yoghurt, een gekookt eitje, havermout en vers fruit. Dat was een heel goed begin van onze dag!


Het is echt een aanrader om een bezoekje te brengen aan het prachtige Dokkum en neem dan vooral contact op met Jojanneke of een kijkje op haar website! Zij kan jullie helpen met het reserveren van een prachtig Bed & Breakfast! Liefs Nadine en tot de volgende keer!

Post a Comment