TOP
Image Alt

Kijkje Bij Nadine

Return to Sender: trendy nieuwe collectie!

Vandaag is het qua weer niet de meest mooie dag dus ik dacht laat ik een blog gaan schrijven over een merk dat van mijn hart een zonnetje maakt. Door de prachtige designs en kleurrijke producten van Return To Sender lijkt deze regenachtige dag een stuk zonniger te worden. Iedereen kent Return to Sender inmiddels denk ik wel door de naam van Katja Schuurman. Maar ik ga jullie in deze blog meenemen in wat Return to Sender precies doet en welke mooie producten zij verkopen.

 

Een jaar of 7 geleden heb ik samen met mijn ouders een prachtige reis door Zuid Afrika, Zambia en Botswana gemaakt en 5 jaar geleden maakten mijn ouders, broer en ik een reis naar Tanzania. Deze reizen hebben ontzettend veel indruk op mij gemaakt. Het is verschrikkelijk om te zien hoe groot het contrast tussen arm en rijk is, hoeveel armoede en ziekte er heerst en hoeveel mensen er in kleine, vieze krottenwijken wonen. Afrika is by far mijn favoriete werelddeel (en nee ik heb nog niet alles gezien haha). Zelf ben ik geen fan van Noord Afrika maar alles vanaf midden Afrika naar beneden is echt geweldig mooi. De natuur, de dieren, de mensen en het eten is echt heel bijzonder. Het is een fascinerend werelddeel wat je gezien moet hebben!

 

Tijdens onze reis door Tanzania hebben wij een tussenstop gemaakt bij een ziekenhuis in the middle of nowhere. Bij aankomst lagen er zeker 100 mensen voor het hek van het ziekenhuis te wachten op een bed in het ziekenhuis, een consult door een arts of voor medicatie van de apotheek. Dit beeld zal ik nooit vergeten. Dit ziekenhuis is opgericht door een kennis van mijn vader en hij heeft ons gevraagd een bezoekje te brengen aan het ziekenhuis om te kijken hoe het er daar nu aan toe gaat. Wij werden ontvangen door de manager van het ziekenhuis en zij gaf ons een rondleiding door alle delen van het ziekenhuis. Mijn moeder en ik mochten naar het vrouw- en kind centrum waar wij baby’s hebben gezien die nog geen minuut oud waren. Er is vrij weinig privacy en te weinig plek voor alle mensen die medische hulp nodig hebben. Er liggen patiënten op de grond tussen de bedden in omdat er niet genoeg bedden zijn en de patiënten krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben omdat er te weinig opgeleid personeel is. Het is natuurlijk geweldig dat er nu een ziekenhuis is gebouwd want eerder was het dichtstbijzijnde ziekenhuis voor al deze mensen minimaal 200 km verderop. Je begrijpt dan natuurlijk dat door de armoede deze mensen niet 200 km konden afreizen om een bezoek te brengen aan het ziekenhuis en er nog meer mensen ziek werden, kwamen te overlijden en ga zo maar door. Mijn boodschap van dit stukje? Wees dankbaar voor wat je hebt, de zorg die wij in Nederland hebben en realiseer je dat er mensen op de wereld zijn die in extreme armoede leven, geen medische hulp kunnen krijgen en geen toekomstbeeld hebben. Zoals je kunt begrijpen heeft deze dag ontzettend veel indruk op mij gemaakt en de rest van de reis door mijn hoofd gespookt. In Nederland is alles zo ontzettend goed geregeld, vergeet dat niet!

 

Door deze ervaringen word ik extra blij dat er merken bestaan zoals Return To Sender die hun steentje bijdragen om de wereld mooier te maken! Return to Sender is in 2006 opgezet door Katja Schuurman en de missie van Return to Sender is het bestrijden van armoede en de plaatselijke economie te stimuleren. Dit doen zij door werkgelegenheid te creëren met eerlijke contracten, lonen en goede werkomstandigheden. Ook zorgt Return to Sender voor de scholing en opleiding van deze dames. De producten worden over de hele wereld door verschillende eerlijke producenten gemaakt.

 

Wat mij het meeste raakt aan dit geweldige merk is dat een groot deel van de winst terug gaat naar de makers van deze producten!

In de afgelopen maanden maakte Return to Sender bekend dat er een nieuwe collectie online staat en mijn favoriete product op dit moment is de dieren mobiel. Deze hangt boven het bedje van onze kleine meid te shinen.

 

Jij een mooi product en zij een beter leven!

 

De allerarmsten van de wereld staan bol van ambitie maar krijgen niet de kansen en mogelijkheden die wij krijgen. Return To Sender werkt voornamelijk aan projecten die vrouwen en meisjes de kans geven zich te ontwikkelen, geld te verdienen en hun eigen boontjes te doppen. Door deze projecten genereren de vrouwen en meisjes een eigen inkomen waardoor zij meer zeggenschap krijgen over hun eigen leven en zichzelf en hun gezin kunnen onderhouden. Return to Sender werkt nauw samen met Plan Nederland: een deel van de winst wordt geïnvesteerd in beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen in ontwikkelingslanden.

EERLIJKE HANDEL ALS MOTOR ACHTER DUURZAME ONTWIKKELING.

 

Als laatste wil ik jullie nog even vertellen over de verschillende productgroepen die Return To Sender heeft. RTS verkoopt producten in de volgende productgroepen: Kids, Home, Kitchen, Fashion en Symbolisch. Hieronder zie je een aantal producten uit de collectie. Dus ben jij nog op zoek naar een last minute kerstcadeau? Of heb je na het lezen van deze blog zin om een steentje bij te dragen bij dit geweldige merk? Neem dan eens een kijkje op www.returntosender.nl en have fun shopping!

 

Om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen koos ik voor deze super mooie hangers en sterrenslinger voor in de boom.

 

Ze verkopen deze geweldige kussens en sterren slinger! Super leuk voor de feestdagen maar zoals je ziet ook voor een kinderkamer.

 

 

Ik koos voor deze geweldige mobiel voor boven het wiegje in de babykamer.

 

Alvast hele fijne feestdagen, liefs Nadine

Post a Comment